Bemutatkozás

Köszöntöm a kedves Látogatót!

A Soie Essentielle saját kis ékszerkészítő műhelyem, a munkám, a szerelmem. A „soie” francia szó, jelentése selyem. Ez az anyag ékszereim legfontosabb alkotóeleme. Selyem szalagok és zsinórok felhasználásával készítem a gyöngyeimet, amelyekből összeáll végül a jellegzetes Soie nyaklánc.

Így kezdődött…

Körülbelül 5 éve kezdtem el mások örömére is ékszereket készíteni. Hosszú ideig egy alkotópáros egyik tagjaként dolgoztam, saját márkámat idén augusztusban hívtam életre és nevelgetem nagy lelkesen. Imádom a kiegészítőket, megszállottan gyűjtöttem mindent, mint egy kis szarka. Aztán egy idő után mindent szétszedegettem, máshogy raktam össze, kiegészítettem, újragondoltam. Szalagokat, zsinórokat eleinte azért használtam, hogy színesítsem kicsit ezeket a darabokat. Ha éppen nem akadt kedvemre való színben gyöngy, akkor bevontam. Mostanra ez vált az ékszereim ismertetőjegyévé, a különböző textúrájú szalagokkal, zsinórokkal bevont gyöngyök, a merész színpárok, amelyek mindig lenyűgöznek. Szeretek a harmóniával kacérkodni, szokatlan színeket egymás mellé állítani.

Mit és kinek?

A Soie ékszerek jellegzetesen rövid fazonú nyakláncok. Az anyagok változatosságának köszönhetően pedig nagyon széles a paletta: készülnek rendkívül bolondos és igazán elegáns darabok is. Az érdeklődők sokszor azt gondolják, hogy egy Soie ékszer inkább alkalmi viselet, talán mivel olyan hagyományos “gyöngysor” hatása van, de szerencsére mindig kapom a lelkes visszajelzéseket, hogy hétköznapokra is kiválóan alkalmas. A nyakláncokhoz aztán készülnek fülbevalók, karkötők is, ezeket általában külön rendelésre készítem. Férfi ékszerekkel sajnos hiába birkózom, csak a női ízlést ismerem.

Mi születik?

Az alkotás az ötlet megszületésétől egészen a kész darab bemutatásáig egy nagyon személyes dolog. Hangulatok, benyomások, érzések kapnak színt és formát. Gyakran azzal fekszem, hogy másnap konkrétan ezzel és ezzel a színnel szeretnék dolgozni. Ha már a fejemben vannak ezek a színek, akkor már jönnek egymás után az anyagok, a köztesek, a pántok és szalagok és ez szinte már nem is munka, hanem egy izgalmas megismerkedés, barátkozás a különböző variációkkal.

Amikor az ékszer elkészül, még nem ér véget az alkotás folyamata, mert a fotózás és az elkészült kép utómunkálatai, az ékszer “bemutatása” ugyanúgy a folyamat része, ugyanolyan gondossággal és igényességgel kell ezeket elvégezni, mint magát a készítést. Amikor az ékszer kikerül a weboldalra, annak olyannak kell lennie, mintha a kezébe adnám egy kedves érdeklődőnek, hogy próbálja fel. Hiszen a leendő gazdája ugyanúgy hangulatához, érzelemvilágához fogja majd kiválasztani. Ennek a szép folyamatnak minden fázisát szeretném maximális igyekezettel végezni, mert ez számomra így teljes.

A napokban hallottam és bennem maradt: ha egy alkotás szeretettel és szenvedéllyel készül, akkor a születése pillanatában lelke lesz, és ő fog megszólítani, kiválasztani.

Itt vagyok:

A legfrissebb ékszereket és híreket facebook oldalamon láthatjátok, olvashatjátok, ahol webshop is működik, és ahol szeretek különböző akciókkal, nyereményjátékokkal kedveskedni: http://www.facebook.com/SoieEssentielle.

Itt pedig bővebben olvashattok majd magáról az alkotásról, inspirációkról és általában az engem érdeklő dolgokról.

Az ékszereket pedig meg lehet nézegetni, próbálgatni budapesti, bécsi és soproni üzletekben.